Picades. El secret de la cuina catalana. Les receptes de padrines, mestresses i fondes
Editorial ROSA DELS VENTS EDICIONS
Vols recollir-ho a la llibreria?
Espanya peninsular
- Editorial ROSA DELS VENTS EDICIONS
- ISBN13 9788417909390
- ISBN10 8417909397
- Tipus LLIBRE
- Pàgines 224
- Col.lecció ACTUALITAT #
- Any Edició 1980
- Idioma Català
- Encuadernació Cartoné
Matèries
Cuina EspanyolaPicades. El secret de la cuina catalana. Les receptes de padrines, mestresses i fondes
Editorial ROSA DELS VENTS EDICIONS
Vols recollir-ho a la llibreria?
Espanya peninsular
Detalls del llibre
Les picades han estat un tresor gelosament custodiat per les padrines que, arribat el moment, només el confiaven a les seves filles. Així és com ens han estat transmeses fins avui: el gran secret de la cuina catalana. Una cuina que té la seva ànima al rebost, on s'hi guarden les fulles de llorer, les cabeces d'all, les cebes, quatre ametlles i pinyons, uns ramets de farigola i romaní, així com les sardines de la costa, el pa sec i el vi ranci, i on s'hi assequen els bolets i alguna tòfona del bosc. Amb aquests ingredients humils, l'alquímia del morter dona personalitat als plats i els omple d'aromes.
El llibre aplega picades trobades arreu del país, del Pallars a l'Urgell, de l'Empordà al Delta de l'Ebre... I amb la voluntat de preservar-les, hi hem incorporat noves picades saboroses i originals i més receptes de padrines, mestresses, fondes i cuiners, que demostren per què en qualsevol casa catalana cal tenir sempre a punt el morter.
Il·lustracions d'Inés Bordas.