La Clotxa i la seua festa. Festa i patrimoni de les terres d l'Ebre
Editorial COSSETANIA EDICIONS
Espanya peninsular
- Editorial COSSETANIA EDICIONS
- ISBN13 9788490341056
- ISBN10 8490341052
- Tipus Llibre
- Pàgines 208
- Col.lecció El Cullerot #
- Any Edició 2013
- Idioma Català
- Encuadernació Rústica
Seccions
ReceptarisLa Clotxa i la seua festa. Festa i patrimoni de les terres d l'Ebre
Editorial COSSETANIA EDICIONS
Espanya peninsular
Detalls del llibre
La clotxa és una menja extraordinària; forma part de l’antiquíssima dieta mediterrània de la qual tots n’hem sentit parlar, perquè és beneficiosa per a la salut. La clotxa i les seves denominacions (canto de pa, clotxina, crostó, dinar…) són una herència popular que delimita una identitat culinària, un marc històric i territorial bàsic, les actuals comarques de l’Alt Maestrat, el Baix Camp, el Baix Cinca, el Baix Ebre, el Baix Maestrat, la Franja, el Matarranya, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Les receptes de la clotxa, i altres, apareixen en el llibre a través de documents i textos literaris, però sobretot amb les pròpies paraules de la gent, que la fan part significativa de l’antiga cuina popular, però també de la cuina actual, a partir de les noves receptes sorgides dels restaurants, i de les festes i fires que protagonitza.