Cistella de la compra

Cuineres del territori. La memòria dels menjars de les comarques de la Marina

Autor Josep Bernabeu-Mestre / Maria Tormo

Editorial ONADA EDICIONS

Cuineres del territori. La memòria dels menjars de les comarques de la Marina
-5% dte.    17,90€
17,00€
Estalvia 0,89€
Disponible online, rep el teu llibre en 24/48 h laborables

Vols recollir-ho a la llibreria?
Enviament gratuït a partir de 19€
Espanya peninsular
Enviament GRATUÏT a partir de 19€

a Espanya peninsular

Enviaments en 24/48h

-5% de descompte en tots els llibres

Recollida GRATUÏTA a llibreria

Vine i deixa't sorprendre!

  • Editorial ONADA EDICIONS
  • ISBN13 9788418634567
  • ISBN10 8418634561
  • Tipus LLIBRE
  • Pàgines 224
  • Col.lecció La Nau, sèrie Minor #27
  • Any Edició 2022
  • Idioma Català
  • Encuadernació Rústica
  • Audiència General / Comerç
  • Rang Edat d'interès, anys Des de 12 Fins a 99

Matèries

Cuina Del Món

Cuineres del territori. La memòria dels menjars de les comarques de la Marina

Autor Josep Bernabeu-Mestre / Maria Tormo

Editorial ONADA EDICIONS

-5% dte.    17,90€
17,00€
Estalvia 0,89€
Disponible online, rep el teu llibre en 24/48 h laborables

Vols recollir-ho a la llibreria?
Enviament gratuït a partir de 19€
Espanya peninsular
Enviament GRATUÏT a partir de 19€

a Espanya peninsular

Enviaments en 24/48h

-5% de descompte en tots els llibres

Recollida GRATUÏTA a llibreria

Vine i deixa't sorprendre!

Detalls del llibre

El treball dels estudiosos de la cultura popular, com fou el cas de Francisco G. Seijo Alonso (1925-2013), va permetre recuperar part d?un patrimoni culinari fràgil i vulnerable, que es transmetia fonamentalment per via oral i on les dones ?les cuineres del territori?, foren les protagonistes. El seus testimonis, recollits entre 1968 i 1972, conformaren la monografia Cocina alicantina. La cuina i el menjar alacantí (1973). Aquest treball ha servit de base per a reivindicar i posar en valor la memòria dels menjars tradicionals de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Generació rere generació, les dones s?han convertit en les artífexs del saber gastronòmic. Han sigut les creadores d?una gastronomia de proximitat que aporta els valors saludables de la cultura alimentària mediterrània i està basada en els productes autòctons i de temporada, dos dels elements que millor poden afavorir la biodiversitat i la sostenibilitat. D?ací la importància d?atorgar-les visibilitat i adaptar les seues receptes a les actuals recomanacions dietètiques i nutricionals. Es tracta de tornar a posar en valor el sabor de la tradició i poder reprendre referents que ajuden a alimentar-nos de manera més saborosa, saludable i sostenible.

Matèries

Cuina Del Món