Cuina dels Monestirs. Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre
Editorial EL FARELL EDICIONS
Vols recollir-ho a la llibreria?
Espanya peninsular
- Editorial EL FARELL EDICIONS
- ISBN13 9788417116071
- ISBN10 8417116079
- Tipus LLIBRE
- Pàgines 144
- Col.lecció Rebost i Cuina #
- Any Edició 2000
- Idioma Català
- Encuadernació Rústica
Matèries
Etnologia / FolkloreCuina dels Monestirs. Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre
Editorial EL FARELL EDICIONS
Vols recollir-ho a la llibreria?
Espanya peninsular
Detalls del llibre
En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de lalimentació cartoixana de la Catalunya de ledat moderna, a la vegada que sendinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina dEscaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de lorde i en lorganització duna cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir.A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia davui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que shavien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem llibre de cuina , safegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de ledat moderna i, en concret, de lalimentació del clergat regular.