Cistella de la compra

Qui som


Horari

Dilluns a Divendres: 9:30 a 20:30

Dissabtes: 10:00-20:30h

Com arribar-hi?

Autobús:

7, 9, 14, 16, 17, 22, 24, 28, 38, 41, 50, 54, 55, 56, 58, 59, 63, 64, 66, 67, 68, 141

Metro:

<L1> UNIVERSITAT
<L2> UNIVERSITAT
<L3> CATALUNYA, PASSEIG DE GRACIA
<L4> CATALUNYA, PASSEIG DE GRACIA

FFCC:
<FFCC> L6, L7, S1, S2, S5, S55 CATALUNYA

Renfe:

<Rodalies> CATALUNYA

Adreça

Adreça: Balmes 26 / 08007 Barcelona

Telèfon: 93 317 05 78 / Fax. 93 412 27 02

Correu electrònic: [email protected]

Història

No s'ha recollit en cap llibre de viatges, però un itinerari de milers de pàgines ha recalat en algun moment a les prestatgeries de l'ALIBRI. Tampoc s'ha recollit en cap biografia, però segurament la vida d'algun lector es va agitar definitivament amb la lectura d'un títol comprat a l'ALIBRI. La llibreria sempre és anònima per al llibre i és una estació ocasional per al lector, però durant 85 anys, l'ALIBRI, i qui diu ALIBRI, diu HERDER, ha significat aquesta part discreta però essencial de la literatura: les mans d'un llibreter entregant un llibre.
El 1925, mentre a Barcelona, Antonio Schaedel obria per primera vegada les persianes d'un local al carrer Balmes, a Estocolm, George Bernard Shaw era guardonat amb el premi Nobel de literatura... I és curiós pensar que algú estava disposant en aquesta antiga HERDER una taula de novetats de Bernard Shaw sense saber que 85 anys després una altra persona faria el mateix amb Vargas Llosa, el premi Nobel més recent, que en aquestes dates ni tan sols havia arribat a aquest món...

És curiós pensar que el 1925 algú estava obrint una caixa acabada d'arribar d'Iliurar amb la primera edició de l'èxit de l'any, Marinero en Tierra d'Alberti... I atès que HERDER aviat es va postular com a referent en literatura internacional, és comú imaginar que algun lector s'hi va apropar amb la recomanació d'un amic que havia tornat d'un viatge als Estats Units i havia insistit que no es podia perdre un autor anomenat Scott Fitzgerald, que aquest mateix any acabava de publicar El Gran Gatsby.
Així, els primers passos de l'ALIBRI convivien amb una ciutat intel·lectualment inquieta i cosmopolita que orbitava al voltant de figures locals com Foix, Salvat-Papasseit o Carles Riba, en el surrealisme magnètic de Breton impulsat des de la distància, en els primers malabars de Lorca o Salines, en la solidesa continental de Hesse o Kafka... I més enllà de les portes, els anys turbulents després del cop d'estat de 1923 o la imminent Exposició Universal de 1929 que transformaria la ciutat.

La història de l'ALIBRI es pot explicar en els seus 85 anys de celebració, però seria millor que es relatés per capítols. És una llibreria... I la seva història cabria més en una antologia que en una cronologia. Alguns capítols senyalats per la mirada dels lectors que avaluen les esquenes dels llibres i les seves coreografies a les prestatgeries fins que sorgeix el fletxa d'amor, altres capítols marcats per les conseqüències de la Guerra Civil, algunes pàgines inusuals dedicades a algú que potser el 1925 va passar per la llibreria a comprar alguna cosa, ja que s'havia inspirat després de visitar la primera exposició individual de bali a Barcelona.
Algunes obres que parlen de la vocació primigènia de difondre el coneixement humanístic, científic i tècnic, i d'aquí el seu reconeixement com a "llibreria universitària" el 1941; i de la seva reverència per a totes les llengües, que ha estat un dels signes d'identitat més proclamats des de la seva fundació.

Era necessari celebrar que segueix viva i aquest mes de novembre la literatura, la música, la fotografia... vindran a bufar les espelmes del pastís en aquest aniversari ple de felicitat de l'ALIBRI. Per fer-ho, les nombroses propostes d'aquest programa seran un segell al peu del compromís de l'ALIBRI amb l'organització d'activitats. Presentacions de llibres, concerts, exposicions, tallers, lectures... passaran per la sala d'actes durant tot el mes de novembre.
Alguns volums que parlen de la vocació primigènia de difondre el coneixement humanístic, científic i tècnic, i d'aquí el seu reconeixement com a "llibreria universitària" el 1941; i de la seva reverència per totes les llengües, que ha estat un dels signes d'identitat més proclamats des de la seva fundació.

Era necessari celebrar que segueix viva i aquest mes de novembre la literatura, la música, la fotografia... vindran a soplar les espelmes del pastís en aquest aniversari ple de felicitat de l'ALIBRI. Per fer-ho, les nombroses propostes d'aquest programa seran un segell al peu del compromís de l'ALIBRI amb l'organització d'activitats. Presentacions de llibres, concerts, exposicions, tallers, lectures... passaran per la sala d'actes durant tot el mes de novembre.
L'ALIBRI és la filla natural de l'Editorial Herder. Va néixer de la literatura i encara es rendeix a la literatura. Les obres completes de l'ALIBRI encara estan per concloure i la mà del llibreter segueix escrivint les seves pàgines. Han passat i passaran per l'ALIBRI més lectures recomanades per dies ennuvolats, lectures per adormir-se, lectures per acompanyar un fado, lectures per passejar per ponts penjants... En fi, 85 anys per a una llibreria són el saldo de una comunió prodigiosa entre els punts cardinals del llibre: autor, editor, llibreter i lector.


Passen i llegeixin...

Servei Universitari

Disposem d'un departament de gestió de comandes institucionals amb personal especialitzat i amb una àmplia experiència que ofereix els següents serveis:

  • Cerca bibliogràfica, podem aconseguir qualsevol llibre disponible al mercat editorial nacional i internacional.
  • Elaboració de pressupostos
  • Gestió de comandes institucionals i seguiment de les mateixes
  • Informació continuada sobre l'estat de les comandes
  • Atenció personalitzada a través d'un responsable que us donarà resposta immediata a les vostres consultes
  • Atenció individualitzada a les necessitats pròpies de cada institució per adaptar-se a la facturació, catalogació, enviaments, etc.
  • Catalogació dels documents

Catalogació en línia

El nostre departament de catalogació es va crear l'any 1999, format per personal amb titulació (Diplomatura en Biblioteconomia i Documentació) amb un alt grau d'experiència professional que permet assolir el nivell de qualitat que ofereix la nostra empresa.

Actualment oferim els nostres serveis al Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat i al Consorci de Biblioteques de Barcelona (CBB).